How to paint ?

select language bottom of page

Festés


Sokan nekiesnek,gyorsan lefújják valamivel,ecsettel vagy alkoholos filccel kihúzzák a kontúrokat jó görbén és kész az autó.Nem akarok riasztó képeket betenni,de van egy két olyan kaszni,hogy egy óvodás szebben összekente volna.A festés a legfontosabb,legaprólékosabb munka,hogy jól nézzen ki a járgány,ne kapkodd el,szánj rá nyugodtan időt,és akár milyen béna vagy,jól fog kinézni.Érdemes egy 1:1 méretű példány fényképét tüzetesebben átnézni,így jobban el tudjuk találni az autó jellegzetességeit.Minél részletesebben dolgozol,annál szebb lesz a járgány.


1. - Ne vedd le a külső-belső védőfóliát!
2. - Kijelölöd a vágási csíkot,egy alkoholos filccel.
Első körbe ne vágd egyből méretre,hanem a vonal mellett próbálj menni 2-3 mm-re,és aztán második körbe vágod a vonalat,így az olló is jobban fér az anyagtól,jobban lehet kanyarítani,és szebb lesz a vágás is,aztán megcsiszolod ,hogy szép egyenletes legyen.
3. - Festeni a kaszni belsejét kell,így nem sérül meg a festés az ütközések során,mert az lesz bőven...:) így akár egy rossz ecsettel is festheted,mert kívülről lesz egy vastag "lakkrétegünk",maga a kaszni anyaga.Ha matt fényezést akarsz,akkor csak kívülről fújhatod értelem szerűen matt festékkel.
4. - Lehúzod a belső védőfóliát. Ha nincs maszkoló ,akkor ne húzd le, használd maszkolónak.Egy PVC vágó kés darabbal szépen kivágod az ablakokat ,és így húzod le a belső fóliát. ( az ablakokon rajta marad . ) KÉPEK ALUL ...
5. - Ha nincs maszkoló matrica,se fólia belül, akkor papírszalaggal vagy más könnyen eltávolítható matricával ragaszd ki a nem festendő felületeket
6. - A festendő felületet mindig meg kell csiszolni,egy durvább vízpapírral,vagy egy finomabb csiszolópapírral,mindegy mivel csak csiszold meg.Az ablakokat ne csiszold...csak ha azt is fested .Mindig le kell zsírtalanítani ( pl. aceton,nitro higító stb...jobb híján szappanos víz vagy clean) 
7. - Használj PRIMER CLEAR műanyag alapozó sprayt ,  így nem pereg le a festék ütközések során,
és bármilyen festéket használhatsz ,lexan,akril,zománc stb.Az alapozót csak egy, vékony rétegben kell felvinni .
http://kohazy.hu/index.php?id=termekek&product=maestro-muanyag-alapozo-aeroszol-400-ml&art_id=21230&hj=8&nyelv=hun
vagy
http://www.mestervagyok.hu/motip-muanyag-primer-lokharito-alapozo-spray-atlatszo-AK0359.html/hun/
vagy
http://www.sprayfestek.hu/?91,918563-m%C5%B1anyag-alapozo-400ml

Ha polcra kell, dísznek ,akkor jó más is,de az nem minden estben tapad megfelelően az anyagra. Festheted spray-el,vagy ecsettel,a lényeg hogy fedjen,.Ezt meg tudod nézni,mikor kész vagy a festéssel,felemeled és ha nagyon átlátszó akkor még menj rá egy sorral.A kasznit fejjel lefele hagyd száradni min. 1 órát ...festéktől függ!
8. - Kész a festés! Jöhet a dekor. Húzd le a külső védőfóliát !...váááóóó szép lett..
moss kezet,vagy használj gumi kesztyűt,mert jön a matricák felhelyezése,és úgy össze fogod fogdosni,hogy mire letakarítod lejön minden amivel eddig küzködtél...:)
9. - A gyári matricázással nem sok gond van,felrakod és kész,de vannak olyanok mint itt is látsz,kisipari kasznik amikhez nincs gyárilag kivágott  matrica,így ez nagyobb odafigyelést,precizitást igényel.
Az ajtók,elemek réseit,kontúrokat felfesthetjük(kivülről) alkoholos tű filccel rag.szalag mentén ,
vagy vonalzó segítségével szikével vágjunk 0.5-max 1mm széles fekete matricacsíkokat,és azt ragasztjuk fel,akár hajthatjuk is az íveknél,ugyanígy járjunk el a króm díszítő elemeknél is.

-Lehet kapni kaszni kiegészítőket is amit csak akarsz pl: világítás szett komplett,ködlámpa,hatósági villogók,visszapillantó tükör,ablaktörlő(motoros is van),tetőcsomagtartó,intercooler,távirányítós csörlő... stb.
szóval az egész fantázia,pénztárca,és elhivatottság kérdése,milyen autód lesz...


Még valami,ha fényképezed a járgányt, ne a lakásba tedd,(kivéve ha nem üvegházba laksz),
vidd ki a szabadba,mert ott sokkal szebb lesz a fotó , jobb háttérrel   (lehetőleg nappal ;)  )
Sokan felrakják a telóval készített képeiket,este,40W izzónál,és még a legszebb autó is ocsmány tud lenni,a háttérbe meg ott figyel a rozsdás kandalló,tápos zsák,gázpalack,félig összedőlt kutyaól,38 éves kutyával ...stbHow to masking ?

cut the inside protective film

painted after remove film

chrome decals cutting strips :


to be continue...
Megjegyzés küldése